Pages

Kawan-kawan

Tuesday, 1 April 2014

LEBUHRAYA RAKYAT. ANTARA FANTASI DAN REALITI RAKYAT KELANTAN.

Sekitar media sosial hari ini membicarakan tentang pelancaran lebuhraya di negeri Kelantan oleh TPM hari ini. Yang aku tahu, sebelum ini rakyat Klate terpesona dengan Lebuhraya Rakyat yang telah dilancarkan oleh Mantan MB Klate yang keramat, Nik Aziz Nik Mat.

Tapi beberapa hari lepas, elok2 pula mantan MB itu memohon maaf kepada rakyat Klate khususnya bahawa beliau gagal memerintah negeri serambi Mekah itu sebelum ini. Malah, sakit yang ditanggung beliau mungkin kifarah yang diterima dari Allah. Itu katanya...

Hari ini kerajaan persekutuan sekali lagi memanjakan rakyat Klate dengan sebuah lebuhraya baru dari Kota Bharu ke Kuala Krai. Dengan pantas macai2 Pas dan pembangkang mengeluarkan pelbagai kenyataan bahawa Lebuhbahaya Rakyat yg mereka rancang sedang dalam proses perbincangan lanjut... kesian rakyat Klate sekali lagi.

Takperlah... kerajaan pusat bukan harapkan undi apabila lebuhraya ini terbina.... lebih besar dari itu pun kerajaan pusat mampu buat seperti UTIM, UMK dan macam2 lagi. Tetapi bermula saat ini, hubungan antara kerajaan Pusat dan kerajaan negeri agak jauh berbeza berbanding pada zaman Nik Aziz sebagi MB Klate.

Ambo nok tumpang senang balik rayo jah...

Kalu x pandai buat budi, kenang budi pun ok doh boh!!!

2 comments :

  1. minta pok nik rasmikan sekali lagi, kali ini sebagai wakil kerajaan persekutuan. eh, pok nik mursyidul pas. lupa la pulak heh!!

    ReplyDelete
  2. POK SEH SAID :


    SEGALA KEMUDAHEY HOK BN BAGI KITE AMBIK KITE SAPU...SEBAB HOK TUU HOK KITE HOK GHAKYAT.....UNDI KITE BAGI KAT PAH (pas)....FE'EL STANDARD OGHE KELATE DEHHHH !!


    ReplyDelete

AMIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...