Pages

Kawan-kawan

Wednesday, 4 July 2012

ABBY ABADI KAHWIN EXCO KELANTAN?

Benarkah Abby Abadi berkahwin dengan salah seorang exco kerajaan Pas Kelantan yang berstatus ‘ustaz’?
KOTA BHARU -  Penglibatan Abby Abadi dalam bidang politik tidak dapat disangkal lagi apabila beliau kini dilihat begitu laris berada di pentas Pas menyampaikan ceramah yang didakwanya mengenai penghijrahannya.
Keghairahan Abby menerima pelawaan untuk menyampaikan ceramah itu telah menimbulkan khabar angin yang mendakwa beliau kini telahpun bergelar isteri kepada salah seorang exco kerajaan Pas Kelantan.
Khabar angin itu mengaitkan nama Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Kelantan, Datuk Takiyuddin Hassan.
Namun Takiyuddin dikatakan menafikan dakwaan tersebut sebaliknya menegaskan beliau tidak pernah bertemu dengan Abby Abadi.
Penafian Takiyuddin itu ada benarnya kerana menurut sumber dalaman Pas Kelantan, exco yang dikaitkan dengan khabar angin tersebut bergelar ustaz.
“Sebenarnya exco yang dimaksudkan itu bergelar ustaz lagipun Abby sebelum ini pernah menyatakan dia sekiarnya boleh dia mahu jodohnya di kalangan ustaz,” katanya kepada DetikPerubahan.com di sini, hari ini.
Untuk rekod Takiyuddin adalah bekas Majistret dan berkelulusan undang-undang dari Universiti Malaya (UM).
Kalau hendak dikirakan senarai mereka yang bergelar ustad di barisan exco Kelantan hanya terdapat tiga yang bergelar ustaz.
Mereka ialah Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakub, Pengerusi Jawatankuasa Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah negeri, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.
Mungkinkah salah satu nama yang disebut di atas merupakan mereka yang ‘suami’ kepada Abby Abadi atau mungkin juga mereka yang bukan exco tetapi memegang jawatan tertentu di dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan.
Namun apa yang menjadi persoalan di dalam Pas ini banyak ustaznya sama ada impian Abby itu ingin yang sememangnya berkelulusan agama atau ustaz ‘celup’ yang ramai wujud di dalam Pas.

6 comments :

 1. siapakah yang mendapat payung emas tu agaknya?

  ReplyDelete
 2. ...kalau betul kahwin dgn Datuk Takiyuddin maka beruntunglah Abby walau pun jadi pencukup koata yg ke....ibarat tikus jatuh dalam genok beras...akan dapat hadiah bunglo dan kereta mewah macam yg lepas2...bertuah kau Abby bila rapat dgn PAS...

  ReplyDelete
 3. sayang Abby tak dapat Hidayah sebab 70 peratus ahli PEMIMPIN PAS adalah Wahhabi. Fikrah Wahhabi pula telah dianggap deviant dari Islam dan mereka adalah umat Muhamad Yang Sesat-kerana mereka menjisimkan Allah. Yang Abby dapat hanyalah dosa kerana mencaci saudara seIslam-jika Abby belum terpesong akidahnya kerana ebrkahwin dgn wahhabi saya minta tolonglah ustaz dan ustazah ASWJ selamatkan akidahnya-minta dia mengucap balik 2 kalimah syahadah

  ReplyDelete
 4. kalau dlm keadaan dah terdesak, pelakun yang dah tak laku... jangan kan ustaz.. asalkan lelaki je dia nak kot??????

  ReplyDelete
 5. kalau dia berkahwin, apa salahnya....bukannnya berdosa... dan kalau da bertudung, kan baik, menutup aurat. kau orang ni, dah tak kerja ke,,,,, buat dosa je, mengumpat.... konon baik, tapi mengumpat...

  ReplyDelete

AMIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...